Fantazija yra svarbesnė už žinias, nes žinios yra ribotos

    Kovo 14d. aštuntų klasių mokiniai dalyvavo Pi popietėje, skirtoje matematinei konstantai Pi paminėti. Pi diena nuo 1987m. pradėta švęsti tarptautiniu mąstu, taip norint atkreipti dėmesį į Pi (π = 3,14; Pi išreiškia apskritimo ilgio ir jo skersmens santikį) svarbą matematikoje, fizikoje, inžinerijoje ir kt.
     Popietės metu mokiniai susipažino su įdomiais faktais apie Pi, skaičiaus Pi paieškas bei turėjo galimybę savo žinias pasitikrinti dalyvaudami asmeninėje viktorinoje. Prizinių vietų nugalėtojai apdovanoti keksiukais, kuriuos su meile mokiniams kepė matematikos mokytoja Daiva Genevičienė. Pirmąją vietą išplėšė Smiltė Truskauskaitė, antrąją užėmė Edvinas (8b klasė), o trečiąja vieta džiaugėsi Ernestas, taip pat iš 8 b klasės.
     Vėliau komandos dalyvavo įvairiose veiklose, taip supinant matematiką su kūrybiškumu, judėjimu bei muzika. Pagrindinė popietės frazė - žymaus fiziko Alberto Einšteino, gimusio 1879 m. kovo 14 d. ištarta frazė “fantazija yra svarbesnė už žinias, nes žinios yra ribotos”, todėl mokiniai buvo skatinami kūrybiškai atlikti užduotis. Komandinių veiklų metu aštuntokai kūrė savo komandų prisistatymus, mynė mįsles, kurių atsakymai prasidėjo raide Pi, mėtė kamuolius į lankus, dėliojo matematines figūras (kvadratą ir trikampį) iš raidės Pi. Taip pat kūrė plakatus, piešdami mokytoją Pi pavidale iš apskritimų, Pi simbolių, skaičių bei linijų. Visą popietę skambėjo melodija, sukurta Pi ritmu (https://www.youtube.com/watch?v=HV1-AjwDJwM).
    Pirmąją vietą komandinėse varžybose iškovojo 8a klasė, antrąją vietą užėmė 8c klasė, trečioji  vieta atiteko 8e klasei. Popietė buvo linksmai užbaigta diplomų ir prizų įteikimu. Tikimasi, kad tarptautinė Pi diena mokykloje nuo šiol bus švenčiama kiekvienais metais.
      Dėkojame matematikos mokytojoms – B.Gudonienei,L. Kačiulienei ir D.Genevičienei, klasės auklėtojai V. Prokarenkienei  bei vertinimo komisijai – pavaduotojoms Linai Bartkevičienei ir Miglei Balčiūnaitei – Kazanavičienei bei informacinių technologijų mokytojai Linai Babenskienei, kuri skaičiavo komandų balus.
  
       Organizatoriai: matematikos mokytoja Daiva Genevičienė ir jos kuruojama praktikantė Ina Tubutienė.

Autorius:
Matematikos mokytoja D.Genevičienė ir praktikantė I. Tubutienė

Nuotraukos:
D.Genevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos