Aš - mažasis Žemės žmogus

     Kovo 20 d. minima pasaulinė Žemės diena. Ši diena labai svarbi tuo, kad visi esame kviečiami būti Žemės globėjais. Tad saulėtą kovo 20-osios rytą didžiulis būrys priešmokyklinukų sugūžėjo į mokyklos aktų salę. Ten pat jie pakvietė savo tėvelius, vyresniuosius savo draugus – pirmokus ir trečiokus bei mokyklos administracijos atstovus. Čia vyko renginys „Aš – mažasis Žemės žmogus“. Renginio tikslas - plėsti ugdytinių žinias apie Žemę, išreikšti jai pagarbą, rūpestį, mokytis saugoti Žemę ir  visa, kas gyva joje. Vaikai kartu su savo mokytojomis dar prieš šį renginį atliko įvairias užduotis: parengė pristatymus, mokėsi eilėraščių, dainelių ir padavimų apie Žemę, pavasarį parskrendančius paukščius, o taip pat grupėse buvo kalbama apie gimtąją žemę, jos grožį, gamtos išsaugojimą ir kt. Renginyje netrūko nei vaikų atliekamų skambių dainų ir eilių, skirtų Žemės dienai, pavasarį į gimtuosius namus grįžtantiems paukščiams, nei gausių žiūrovų plojimų. Tokių dienų minėjimas išties skatina sustoti ir  įsiklausyti,  ką kužda po kojomis žemė ar čiurlenantis upelio vanduo, moko mylėti gamtą, puoselėti mus kasdien supančią aplinką.
   Renginio organizatorius, meninio ugdymo mokytoja Rasa Zaksienė, priminė, kad kovo mėnesį į Lietuvą sugrįžta svetur žiemoję paukščiai, tad visus pakvietė balandžio 12 d. dalyvauti progimnazijos organizuojamoje inkilų kėlimo šventėje ir padovanoti paukšteliams namus.
   Sveikindami visus Žemės dienos proga, kartu norime priminti, jog pavasario lygiadienis mus ragina ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo. Tą galime atlikti kiekvienas savo namų aplinkoje, nes rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi, kiekvieną dieną.
 
Renginio „Aš - mažasis Žemės žmogus“ akimirkos https://youtu.be/H9ka7GDiWks
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Rita Žukauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos