„Lietuva - mano širdelėje“

     „Pasaulyje daug gražių šalių ir miestų, tačiau mums pati gražiausia, pati mieliausia ta žemė, kurioje mes gimėme. Tai žemė - mūsų namai, tai žemė - mūsų Tėvynė“.
    Kovo 9  d. progimnazijoje vyko graži šventė „Lietuva mano širdelėje“, skirta Kovo 11-ajai - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Besiruošdami šventei priešmokyklinio ugdymo grupių „Drugeliai“, „Pelėdžiukai“ ir „Obuoliukai“ ugdytiniai su mokytojomis Živile Gibaite-Matiukiene, Danguole Šiauliene, Lijana Kajauskaite daug kalbėjo, diskutavo apie Lietuvą – jos praeitį ir dabartį, gamtos grožį, apie tai, kuo garsus mūsų kraštas ir ką kiekvienas iš mūsų galėtume padaryti dėl savo Tėvynės.  Tautiškais drabužėliais pasipuošę vaikai, pakvietė į šventę tėvelius pabūti kartu bei  pasidžiaugti jų paruošta menine programėle. Šventės metu skambėjo dainos, buvo šokami nuotaikingi liaudies šokiai, deklamuojami eilėraščiai. Ačiū muzikos mokytojai Rasai Zaksienei už vaikų muzikinį paruošimą bei puikiai pravestą renginį.
    Tikimės, kad ši šventė palietė vaikų širdeles, skatino domėtis ir didžiuotis sava šalimi. Visi kartu prisiminėme ir pasidžiaugėme, kad gyvename laisvoje Lietuvoje, kalbame lietuviškai. O svarbiausia, savo meilę tėvynei išreiškėme būdami bendrystėje...  
        PUG mokytoja Danguolė Šiaulienė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos