Rudenėlis dovanas dalina

     Ruduo - pats spalvingiausias ir dosniausias metų laikas. Atskubėjęs jis padovanoja mums daug nuostabių spalvotų akimirkų ir rudens gėrybių. Tik spėk rinkti, viskuo grožėtis bei stebėti, kas po kojomis krenta, šnara... Todėl įpusėjus rudenėliui, priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai vykdė pažintinę – tiriamąją veiklą „Rudenėlis dovanas dalina“.
     Norėdami susipažinti su rudens gėrybėmis, patirti aplinkos pažinimo džiaugsmą, tyrinėjimų, naujų dailės technikų naudojimo metu, vaikai atliko įvairias užduotis. Vaikai ne tik pjaustė daržoves ir vaisius, skaičiavo jų sėklytes, tyrinėjo jų dalis, bet ir vėrė vaisių ir daržovių iešmelius, kuriuos vėliau visi drauge skanavo. Atliko stebėjimą, kaip obuolys pakinta skirtingose medžiagose – vandenyje, acte, aliejuje. Veiklų buvo daug ir įdomių. Na, o apibendrinat šias veiklas, kiekvienos grupės ugdytiniai savo tėvelius pakvietė į renginį „Rudenėlio šventė“, kurios metu vaikai deklamavo eilėraščius, dainavo daineles apie rudenį, jo grožį ir teikiamų dovanų įvairovę.
     Pažintinių – tiriamųjų veiklų metu integruotai buvo ugdomos priešmokyklinio amžiaus vaikų kompetencijos: socialinė (ugdytiniai aktyviai dalyvavo renginyje, buvo mandagūs, atidūs, atsakinėjo į klausimus, drauge žaidė žaidimus ), pažinimo (vaikai turėjo galimybę paliesti, pauostyti, pačiupinėti ir paragauti rudens gėrybių); komunikavimo (klausėsi ir patys dainavo, minė mįsles apie rudens gėrybes); meninė (atlikdami kūrybinius darbelius piešė, lipdė, aplikavo vaisius, daržoves, grybus ir kt. rudens gėrybes).

 Vaizdo įrašo „Rudenėlis dovanas dalina“ nuoroda https://youtu.be/r2FU2TwKZkg

 Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Lijana Kajauskaitė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos