"Pelėdžiukai" susipažįsta su pasaulio gyvūnais

    Vis dar gražūs rudeniški orai mus džiugina ir kviečia pakeliauti.  O kas geriau nei ryte leistis į kelionę, o pavakare jau galima su pilna puokšte įspūdžių grįžti namo.
   Tad vieną gražią rudenišką dieną priešmokyklinės grupės „Pelėdžiukai“ vaikai išvyko į Kauną.  Atvykus į antrąjį pagal dydį Lietuvos miestą, pirmiausiai T. Ivanausko zoologijos muziejuje vaikų laukė edukacinis užsiėmimas „Žvėreliai, pažįstami iš pasakų“. Edukacinio užsiėmimo metu muziejaus darbuotoja papasakojo apie žinduolius nykštukus ir milžinus, apie pačius greičiausius, aukščiausius ir lėčiausius pasaulio gyvūnus. Taip pat pristatė gamtoje ypač retus, bet jau sparčiai nykstančius žinduolius.  Po edukacinės veiklos vaikai smalsiai apžiūrėjo kitas muziejaus ekspozicijų sales, kuriose šiandien yra apie 14 000 eksponatų. Vaikai patyrė pažinimo džiaugsmą, pagilino žinias ir įsitikino, kad gyvūnijos pasaulis labai įvairus ir įdomus. Visa tai žadina vaikų smalsumą, žingeidumą, skatina būti neabejingus gamtai ir atsakingus už ją.
   Po apsilankymo muziejuje nuvykome papramogauti į vaikų žaidimų aikštelę „Hello park“, kuriame interaktyvių atrakcijų susirado ir drąsiai išbandė kiekvienas vaikas. Diena buvo kupina teigiamų emocijų, o puikių ir smagių įspūdžių tikrai nepritrūko!
                                                              Priešmokyklinės grupės mokytoja Danguolė Šiaulienė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos