Gegužės mėnuo – be smurto prieš vaikus

    Kaip ir kasmet šių mokslo metų pabaigoje, akcijai „Gegužės mėnuo – be smurto prieš vaikus“ paminėti, vyko garbės rinkimai „Daugiausiai prie klasės gerovės prisidėjęs vaikas“ nominacijai laimėti.
Pradinių klasių mokiniai buvo pakviesti išrinkti klasės mergaites ir berniukus, kurie per visus mokslo metus elgėsi gražiai, mandagiai, draugiškai ir geranoriškai - taip savo elgesiu aplinkiniams rodydami pagarbą. Dažniausiai esame linkę pastebėti tuos, kurie turi aplinkinių dėmesį pritraukiančių asmeninių savybių: drąsa, charizma, ypatingai lengvas bendravimas... 
     Šiandien yra daug kalbama apie vertybes, jų svarbą ir reikšmę kiekvienam. Vieniems svarbios vienos vertybės - kitiems kitos. Tačiau šiame – vertybiniame kontekste – visus apjungia žinojimas, kad mandagumas, geranoriškumas, pagalba bėdoje bei žmogiškojo orumo puoselėjimas. Šias vertybes galime laikyti pamatinėmis, nes būtent to tikimės iš mus supančių žmonių.
     Smagu, kad vaikai geba pažinti vertybes ir klasės kolektyve atrasti ir įvardinti tuos draugus, kurie yra verčiausi minėtos „Daugiausiai prie klasės gerovės prisidėjęs vaikas“ nominacijos.
      Džiaugiamės vaikais ir dėkojame jų tėveliams bei mokytojams, už jų atžalų ir mokinių gražų, mandagų bei geranorišką elgesį.

Autorius:
Lina Zaveckienė

Nuotraukos:
Jovita Baubonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas