Penktai klasei ruošiamės kartu

      Ilgėjančios ir šiltėjančios dienos – ženklas, kad vasara su visais jos dovanojamais malonumais visai šalia. Visi jos laukiame su šypsenomis ir nekantrumu. Ypatinga ši vasara bus mūsų ketvirtokams. Juk šiais metais jie baigia pradinio ugdymo pakopą ir kitą rugsėjį žengs į naują – pagrindinio ugdymo I pakopos programą. Žinoma, vaikai džiaugiasi savo pasiekimas, tačiau greta džiaugsmo vis bando įsiterpti jaudulys.
      Penkta klasė – naujas etapas, kuris visada yra lydimas nežinomybės, baimės, nerimo. Socialinė pedagogė Audronė ir psichologė Aida norėdamos užtikrinti, kad neigiamų minčių ketvirtokams vasarai liktų kuo mažiau pasikvietė juos į susitikimus didžiajame Progimnazijos korpuse. Susitikimų metu mokiniai turėjo galimybę ne tik susipažinti su specialistėmis, naujomis aplinkomis, tačiau kartu kurdami istorijas išsikalbėti apie juos neraminančius dalykus. Taip žaisdami komandos formavimo žaidimus mokiniai mokėsi bet kokiomis sąlygomis išlikti stipria komanda, kurios nariais visada galima pasitikėti.
     Tikimės, kad susitikimai mokiniams buvo naudingi ir susitikę po vasaros atostogų jie džiugiai žengs pirmuosius žingsnius penktoje klasėje.
 
                                                                       Socialinė pedagogė Audronė Bilydienė, psichologė Aida Rakauskienė

Autorius:
Audronė Bilydienė

Nuotraukos:
Aida Rakauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas