Paaugliai tikrieji socialinių tinklų ekspertai

      Lapkričio 17 dieną Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje vyko tarptautinės programos „Socialiniai tinklai: nauda ir pavojai” pristatymas ir praktinis seminaras.
     Lektoriai Vaiva Stanionė, Gintautas Katulis ir Ema Pakeltytė renginio dalyvius supažindino su metodų rinkiniu, skirtu padėti su jaunimu dirbantiems žmonėms kalbėtis socialinių tinklų tema. Parengtos programos pliusas yra tai, jog pedagogai neprivalo išmanyti socialinių tinklų, kadangi veiklos centre – jaunimas. Šiuo atveju mokiniai yra ekspertai, o programa yra sukurta skatinti juos šias žinias naudoti produktyviai.
    Seminaras įtraukė mokytojus, mokinius ir tėvų atstovus. Kartu diskutuodami, išsakydami savo mintis ir pastebėjimus jie bandė atrasti ribas, kurias peržengus socialiniai tinklai kelia didžiausius pavojus. Mokiniai buvo tikri šios temos profesionalai ir daugelį supažindino su naujausiomis socialinių tinklų madomis ir tendencijomis. Kaip ne kartą pabrėžė lektoriai, socialiniai tinklai paauglių gyvenime užima vis didesnę svarbą. Paaugliai socialinių tinklų temoje yra pirmūnai. Nei tėvai, nei mokytojai kartu su naujausiomis madomis spėti negali ir neturi. Tai yra erdvė, kurioje paauglių kompetencija yra svarbiausia ir kurioje jie gali pasiekti tiek savo praktinius, tiek socialinius, tiek laisvalaikio tikslus. Visgi tai taip pat yra erdvė, kuri gali įtraukti ir pasiglemžti. Tyrimai pastebi, kad tiesiogiai paauglių apsaugoti gali nepavykti, tačiau ugdyti jų kritinį mąstymą, padėti jiems priimti emociškai sunkius impulsų kontrolės sprendimus ir apsaugoti tiek save, tiek kitus, ugdyti jų gebėjimą kalbėtis, dalintis, parodyti jų kaip ekspertų socialiniuose tinkluose vertinimą ir mokytis kartu su jais yra būdas jiems padėti.
      Džiaugiamės šiltu ir prasmingu susitikimu ir linkime visiems sėkmės dirbant su puikiu jaunimu.
     Programos medžiagą galite rasti  https://social-media.education/nemokami-irankiai/
                                              Direktroriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Balčiūnaitė Kazanavičienė

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos