Smalsios lapės labirintais

    Sukasi lekia metų karuselė... Čia ką tik sutikome parskrendančius paukščius, o čia, žiūrėk, jau ir gelsvas klevo lapas šelmiškai šypsosi iš pačios medžio viršūnės. Rudenėja… Gal nostalgiškai liūdna atsisveikinti su vasara, bet… Negali liūdėti ar dairytis atgal, kai pilnas kiemas klegesio, švytinčių akių ir vaikiško juoko. MOKSLO METŲ PRADŽIOS ŠVENTĖ.
     Virš 400 Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos pradinukų ir jų tėvelių sugužėjo - susirinko progimnazijos kieme. Pasiilgę savo mokytojų, draugų, buvimo kartu, ištroškę naujų atradimų ir patirčių. O ir  progimnazija savo mažuosius pasitiko kitaip. Šiemet progimnazijos bendruomenę pakvietėme paklaidžioti ,,Smalsios lapės labirintais”. Išklausę sveikinimo žodžius ir palinkėjimus, pirmokai susipažino su  mokytojomis ir kartu su vyresnėliai nekantriai laukė užduoties -  kurgi sužydės ta ,,paslaptinga pieva”? Kartu su tėveliais ir klasės mokytojais aptarę jiems svarbius klausimus ir pasidžiaugę susitikimu, atlikome bendrą užduotį ir klasės sukurtas gėles ,,pasodinome” į bendrą progimnazijos paslapčių ir lūkesčių sodelį. O tada jau drąsiai galėjome leistis į ,,Smalsios lapės labirintus”, kuriuose laukė daug  įvairių  aktyvių ar intelektualių veiklų.
    Geranoriškai prie ,,Smalsios lapės labirinto” stotelių organizavimo prisijungė progimnazijos partneriai: Kaišiadorių Kultūros centras (direktorė Lina Brazionienė ir centro būrelio vadovai: G. Sasnauskienė, R. Galkuvienė, B. Marmakevičienė, D. Leonavičienė, J. Gustaitienė, V. Kapačiūnas). Vaikai galėjo susipažinti su būrelių veiklomis ir netgi išbandyti medžio drožėjo įrankius. 
    Daug susidomėjimo sulaukė Kaišiadorių sporto centro labirinto stotelės ir sporto trenerių: Artūro Darašo, Andriaus Jankausko, Valdo Morkūno, Pauliau Zubavičiaus veiklos. Čia vaikai atliko regbio, futbolo ar krepšinio pratimus,  lavino taiklumą, atliko trenerių įdomiąsias užduotis. Dėkojame vadovei  Jurgitai Jakaitei -Truskauskienei už bendradarbiavimą.
      Vaikus džiugino “Bricks4Kidz”- robotikos su LEGO veiklos. Čia vaikai prisilietė prie inžierijos, architektūros ir robotikos paslapčių, kurias vėliau gales gvildenti pasirinkę šį neformaliojo ugdymo būrelį.
   Pasmalsauti skatino Kaišiadorių Viešosios bibliotekos stotelė. Į veiklas pakvietė Onutė Raudeliūnienė (Zūbiškių bibliotekos) ir Onutė Karvelienė (Žaslių bibliotekos) bibliotekininkės.
     Smagiai pokštavo ir apie saugų kelią namo priminė vaikų mylimas šuniukas Amsius ir Kaišiadorių skyriaus policijos rėmėjos. Sužinoti ką nors naujo ir dalyvauti viktorinoje ragino Kaišiadorių Visuomenės sveikatos centro specialistė Skaistė Kalvinskaitė. Sulaukėmė ir ,,Giliuko laboratorijos” komandos labirinto stotelės, kur vaikai galėjo atlikti įdomiąsias užduotis. Savo veiklą pristatė Kaišiadorių kolecininkų klubas “Kaišedarai” ir pakvietė į smagias “Čebato varžytuves” (vadovas Virginijus Brazys). Akordeono garsais džiugino Kaišiadorių meno mokyklos mokytojas Deividas Dombovskis. O kur dar progimnazijos bibliotekininkės Rasos Rimkuvienės, logopedės Jūratės Grinkevičienės, šaškių būrelio vadovo Romualdo Urmilevičiaus įtraukios veiklos ir žaidimai.
     Dėkojame visiems visiems Progimnazijos bendruomenės nariams: administracijai (direktoriui Rojui Šadurskui ir Aušrai Kudrevičienei už begalinį rūpestį ir kūrybines idėjas);  progimnazijos darbuotojams - aptarnaujančiam personalui, kurie visada pasirengę ištiesti pagalbos ranką; mokytojams, visada pasiruošusiems priimti naujoves ir jas įgyvendinti, tėveliams – ypatingai: Agnei Čerkauskienei, Raimondai Ikasalaitei - Marcinkevičienei ir Dainiui Horbačauskui, be kurių pagalbos ir įsitraukimo daug ko nebūtume galėję padaryti, bei visiems progimnazijos partneriams ir svečiams,  prisidėjusiems prie šventės džiugesio.
    Kaišiadoris, kaip kultūros sostinę, aplankiusi lapė ir Vaclovo Giržado progimnazijoje surado daug bendraminčių. O kai toks didelis ir darnus viena kryptimi žvelgiančių ir vieningų tikslų siekiančių žmonių būrys, tai ir ateinantys mokslo metai, su visomis atnaujintomis programomis ir naujais iššūkiais, neatrodo jau tokie sunkūs.
    Stipri ir vieninga bendruomenė - laimingi mokiniai - laimingi mokytojai - laimingi tėvai. Būkime sveiki ir laimingi naujais 2024 - 2025 mokslo metais.

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Asta Paulauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas