Projektas „Velykų belaukiant“

  • Paskelbė : Rita Žukauskaitė
  • Paskelbta: 2024-04-09
  • Kategorija: Pradinis ugdymas
   4c, 3b ir 2d  klasių mokiniai integruotose muzikos, matematikos, dailės ir technologijų pamokose, atlikdami STEAM veiklas, įgijo naujų žinių ir pritaikė jas praktiškai. Įgyvendinant mokytojų Daivos Matačiūnienės, Loretos Statkutės ir Nijolės Šatrauskienės pasiūlytas veiklas, susijusias su Šv. Velykų laukimu, mokiniai atliko įvairius bandymus, margino margučius, piešė, kirpo, klijavo, konstravo, skaičiavo.
     Antrokai puošdami kiaušinius įtvirtino matematikos žinias. Juk kiaušinius puošė geometrinėmis figūromis, po to jas skaičiavo ir lygino geometrinių figūrų skaičių vienų su kitais. Margučiais papuošė velykinį kiškį. Trečiokai sukūrė elektroninius atvirukus su sveikinimais bei siuntė juos elektroniniu paštu. Patirtimi pasidalinamo su antrokais ir ketvirtokais. Ketvirtokai  atidarė tikrą amatų dirbtuvę, kur kiaušinius margino savita technika. Į servetėles įvyniojo kietai išvirtus kiaušinius ir ant jų su pipetėmis liejo kelių spalvų specialiai paruoštus dažus. Savo įgytomis žiniomis ir kiaušinių dažymo technika pasidalino ir pamokė 2d ir 3b mokinius.
    Per šias STEAM veiklas vaikai patobulino skaičiavimo, matavimo, tyrinėjimo, dėmesingumo, problemų sprendimo, kūrybiškumo, mokėjimo mokytis pasiekimų sritis.Smagu buvo Šv. Velykų laukti kuriant, bendraujant ir bendradarbiaujant...
 
Projektinės veiklos „Velykų belaukaint“ akimirkos https://youtu.be/rRmCKORDYJ4
 
 
 
 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos