Ugdomės pagarbą istorijai

     Kokia svarbi gimtadienio šventė žmogui. Pirmieji metai, pirmasis dešimtmetis… Augimas, branda, džiaugsmai ir rūpesčiai, sąmoningumas ir ateities planai…O kai gimtadienį švenčia šalis, taip pat sustojame ir susimąstome: kaip mes gyvename, kas kelia pasididžiavimą, kokie mes norime būti ateityje, kuo, kaip tos šalies piliečiai galime būti naudingi?
      Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos pradinukai gausiu, vėliavėlėmis pasipuošusiu būriu, susirinko paminėti  Lietuvos 106-ąjį laisvės gimtadienį. Vasario 16-osios paminėjimo akcijai pradinukai ruošėsi jau kelias savaites. Kas kiekvieną rytą pradėdavo pamokas giedodami Lietuvos respublikos himną, kas gaminosi trispalves, kas gilino žinias apie Lietuvos istoriją, jos simbolius, įžymius žmones. Plėtė žinias dalyvaudami viktorinose, ruošė plakatus, informacinius stendus, pristatymus klasės draugams…
     3d klasės mokiniai ir jų mokytojas Antanas Noreika pakvietė visus išmokti daineles “Mano Lietuva” ir “Aš pasėjau žalią liną”. Kaip smagiai ir jautriai suskambo šimtų pradinukų vienu metu tariami žodžiai: “ Lietuva, Lietuva, tu gimtine mylima. Aš didžiuojuosi, kad esu lietuvis”. Trečiokai džiugino skambiomis eilėmis ir dainomis apie Lietuvos grožį, dar kartą priminė, kokia svarbi laisvė yra kiekvienam iš mūsų.
    Sveikinimo žodį tarė progimnazijos direktorius Rojus Šadurskas. Visus smagiai pasitiko progimnazijos pavaduotojos Aušra Kudrevičienė ir Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė. Kartu su progimnazijos bendruomene šventėje dalyvavo įtraukiojo ugdymo koordinatorė rajone Akvilė Grigonienė.
     Mokytojas Antanas Noreika visai progimnazijos bendruomenei pristatė lauko perkusijos instrumentus, kurie buvo įsigyti vykdant Lietuvos švietimo “Tūkstantmečio mokyklos” (TŪM) programą. Ilgaamžiai, modernūs, pritaikyti naudojimui lauko sąlygomis ištisus metus instrumentai, žadinantys susidomėjimą ir norą muzikuoti ne tik progimnazijos vaikus, bet ir praeivius gatvėje. Kaip juos “prakalbinti” puikų patarimą davė mokytojas Antanas: ,,Jei muši – skaudės, jei grosi - skambės”. Tiek nedaug tereikia - tik jautrumo, sąmoningumo, tikėjimo savimi, pagarbos…
     Mažos širdys, pritariant lauko varpams, skamba vienu ritmu: Lie-tu-va būk lais-va… Mokomės džiaugtis savo laisve, ugdomės pagarbą istorijai, žmonėms kovojusiems už šalies  nepriklausomybę, stengiamės būti verti Lietuvos piliečio vardo. Su Lietuvos laisvės gimtadieniu pradinukai sveikina jus visus.

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Asta Paulauskienė, Gabrielė Vaičekauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos