Rašytojai ne tik rašo, bet ir skaito vaikams

    Klausimu „Kodėl reikia skaityti?“ sausio 24 dieną 2-3 klasių mokiniams pradėjo susitikimą prozininkas, redaktorius, vienas žymiausių vaikų  rašytojų Lietuvoje Vytautas Račickas. Susitikimas vyko Kaišiadorių jaunimo centre „Mazgas“.
    Rašytojas paaiškino, kad skaitant knygas ne tik lavinamas žmogaus protas, vaizduotė ir mąstymas, bet ir patiriamas skaitymo džiaugsmas. Juk kartais pradėjęs skaityti knygą negali nuo jos atsiplėšti. Vaikystėje pats rašytojas skaitė knygas prie žibalinės lempos, bet tėveliai ir tos neleido ilgai žibinti.
     Susitikimo metu autorius skaitė ištraukas iš savo kūrinių: „Natas Muntus – mano draugas“, „Gyveno kartą Lukošiukas“. Rašytojas iš karto rado bendrą kalbą su auditorija, užduodamas klausimus ir sulaukdamas daug ir įvairių vaikiškų pamąstymų. Vaikai smalsavo, kaip sukuriamos tokios nuotaikingos ir linksmos knygos. Pasak autoriaus, visos istorijos paimtos iš gyvenimo.
     Po šio susitikimo kartu su rašytoju sutarėme, kad kovo mėnesį organizuosime susitikimą 4 klasių mokiniams. Rašytojas rašo knygas ne tik vaikams, bet ir paaugliams. Prevencinės knygos „Nebaigtas dienoraštis“, „Baltos durys“, „Sunku būti mokiniu“ apie paauglius ir jų gyvenimus, apie virsmą iš vaiko į suaugusįjį.
     Vytautas Račickas yra parašęs 46 knygas. Jo kūriniai bibliotekos lentynose neužsiguli, dažnai jie atsiduria skaitomiausių ir populiariausių knygų sąraše bei pelno įvairius apdovanojimus. Unikalus jis ir tuo, kad savo parašytas knygas išleidžia pats.
     Smagiausia susitikimo dalis - tai labiausiai patikusių knygų įsigijimas su autoriaus autografu.
 
                                                                                        Bibliotekininkė Rasa Rimkuvienė

 

 

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos