Kartu paskaitykim knygelę

   Vasario 5-9 dienomis keturių pradinių klasių mokiniai dalyvavo tarptautiniame projekte ,,Kartu paskaitykim knygelę" ir visą savaitę gyveno persmelkti Evelinos Daciūtės kūrybos.
   4c klasės mokiniai šiais metais skaitė ir aptarė rašytojos E. Daciūtės knygelę "Ševeliūra". Išklausę kūrinio vaikai ilgai diskutavo, ar jie galėtų pakeisti savo šukuoseną, vardan to, kas svarbus ir brangus. Nuomonių buvo įvairių. Vėliau mokiniai knygelę bandė iliustruoti. 
   Ketvirtokai projekte dalyvauja jau antrus metus iš eilės, todėl būtent jie tapo šio projekto vėliavnešiais ir gražią žinią skleidė jaunesniems pradinukams - skaitydami ištraukas iš labiausiai šios autorės pamėgtų knygelių trečiokams ir antrokams.  
   3b klasės mokiniai pamatę knygą "Ševeliūra" bandė atspėti - ką gi reiškia žodis ševeliūra. Kas tai yra? Mokiniai įdėmiai klausėsi ketvirtokės Lukrecijos skaitomo pasakojimo, o išklausę džiaugėsi, jog Alisa padėjo įveikti baimę pudeliukui. Mokiniai suprato, kad turint gerą draugą galima nugalėti visas baimes. Perskaitę knygelę vaikai kūrė ir piešė sau ševeliūras.
   2d ir 2e klasių mokinius labiausiai sužavėjo knyga ,,Laimė yra lapė". Klasėse ne vieną dieną skambėjo dorinis disputas apie tai, kas kiekvienam iš mūsų yra laimė ir kokios gi ji spalvos. Mokiniai analizavo tekstą, piešė jį įprasminančius piešinius, lipdė savo lapes ir bendradarbiaudami komandose sukūrė nuostabius darbus. 
   Nuostabu, kai vyresnėliai ateina gerumo, kūrybiškumo, meilės knygai sėklelę įskiepyti jaunesniems, kurie visada jais žavisi ir seka!

 

Autorius:
Daiva Matačiūnienė, Loreta Statkutė, Nijolė Šatrauskienė, Martyna Horbačauskienė

Nuotraukos:
Daiva Matačiūnienė, Loreta Statkutė, Nijolė Šatrauskienė, Martyna Horbačauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos