Ar garbė būti kaišiadoriečiu?

     Progimnazijos biblioteka (Gedimino g. 38), kaip ir visa Progimnazija, švenčia mokyklos gimtadienį „Diena už mokyklos Garbę“. Visą lapkričio mėnesį vyksta įvairios veiklos. Tai jau antrasis bibliotekos renginys, skirtas šiai dienai.
    Integruota bibliotekos pamoka „Garbė būti kaišiadoriečiu“ kasmet kviečia ketvirtokus dalyvauti šioje pamokoje. Jau tradicija tapusi pamoka mokinius dar plačiau supažindina su Kaišiadorių krašto istorija, kultūra, objektais, įstaigomis, mūsų kraštą garsinančiais žmonėmis. Mokiniai, žiūrėdami filmą, sužino, kaip Kaišiadorių istorinės vietos atrodė anksčiau, ir kaip jos pasikeitę dabar. Filmo veikėjai - ne tik mūsų miesto gyventojai, bet ir mūsų mokyklos buvę mokiniai. Toliau vyksta darbas komandose. Jų pavadinimai parinkti pagal Kaišiadorių gatvių pavadinimus.
    Linksmiausia mokiniams veiklos dalis - KAHOOT viktorina. Čia kyla didžiausios emocijos ir noras būti lyderiu. Bet norint juo tapti, reikia skaityti, domėtis apie savo kraštą. Čia reikia žinoti ir kas yra mūsų miesto meras, kaip vadinasi miesto aikštė, kieno vardu pavadintas miesto parkas? Net ir kiek mieste yra šviesoforų, ar mokyklų - ne visiems pavyksta atsakyti. Būtinai reikėjo suskaičiuoti, kiek metų skaičiuoja mūsų mokykla. Bet pamokos tikslas yra ne tik pasitikrinti žinias, bet svarbiausia sužinoti ir išgirsti kažką naujo apie savo kraštą, miestą.

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos