Maži vaikai – didelės širdys, dideli darbai

     Kai padarai gerą darbą, tarsi įgauni sparnus ir nebesinori sustoti. Tada, regis, ir dienos šviesesnės, ir net kalnus gali nuversti.
    Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos pradinukai, pradėję savo kelionę verslumo labirintais Kaziuko mugėje, nutarė 10 proc. gautų pajamų skirti aukai. ,,Smagu gauti, bet dar smagiau duoti” - byloja lietuvių liaudies patarlė. Bet ar tikrai taip lengva? Duoti, aukoti, dovanoti, pasirūpinti kitu, pačiam kažko atsisakant - to taip pat reikia mokytis. Kalbėdami apie jausmus, empatiją - gebėjimą pajausti ir suprasti, ką gi jaučia kitas žmogus ar šiaip gyvas padarėlis, nusprendėme pagelbėti beglobiams gyvūnams.
   Progimnazijos pradinukai, pasitarę su tėveliais, atvėrė savo širdutes ir pasitiko pavasarį kilniu darbu. Uždirbtų pinigų 10 proc.  paskaičiavimu akcija nesibaigė. Vieni atsisakė šokoladuko ar traškučių, kiti eurą ar kitą išėmė iš savo taupyklės. Gyvūnų prieglaudai NUARUI, kuriam priklauso trys prieglaudos: Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje, buvo surinkta ir paaukota 321 euras 20 centų.
    Maži vaikai, bet tokios didelės širdys. Tikimės, kad mūsų vaikų gerumo auka suteiks gyvūnėliams nors šiek tiek pavasarinio džiaugsmo ir vilties. O išmokta pamoka - pagalba silpnesniam, beglobiui – augins mūsų mažuosius atsakingais žmonėmis. 
 
             Pradinio ugdymo mokytoja Asta Paulauskienė

Autorius:
Asta Paulauskienė

Nuotraukos:
Internetinė nuoroda https://byt.lt/sF6KO

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos