Augu kartu su knyga ir kinu

     Kodėl vaikams svarbu skaityti? Skaitymas padeda atsipalaiduoti, gerėja rašymo įgūdžiai, skaitant turtingėja kalba, plečiasi žodynas. Per metus vaikas skaitydamas išmoksta nuo 4000 iki 12 000 naujų žodžių. Knygų skaitymas mus gali nukelti į kitas šalis, supažindinti su įdomiais žmonėmis, gyvūnais ar fantastinėmis būtybėmis, skaitydami patiriame nuotykius ir sužinome apie save bei pasaulį. Tačiau šiais laikais skaitymui tenka sunki konkurencija su patraukliais ekranais, kuriuose vaikai randa žaidimų, kinų, bendravimo ir žinių.
     Jei knyga tikrai puiki – jai lemta pasiekti kino ekranus. Dauguma pasaulinio pripažinimo susilaukusių filmų, kaip „Haris Poteris“„Žiedų valdovas“„Mažasis princas“ ar „Džiunglių knyga“ gimė būtent iš knygų puslapių. Nors įprasta manyti, jog filme vaizduojama istorija neprilygsta aprašytajai knygoje, visgi geriausias būdas įsitikinti – perskaityti knygą ir po to pamatyti jos ekranizaciją.
     Gegužės 10-13 dienomis 3-čių klasių mokiniai savo skaitymo žinias demonstravo bibliotekos integruotoje pamokoje „Draugauju su knyga“. Šiose pamokose mokinai mokosi dirbti ne tik individualiai, bet komandose. Nelengva priimti sprendimą vienam, o dar sudėtingiau- komandoje. Tinkamas komandos pasirinkimas –tai svarbus rezultato vaisius. Pamokose ugdomi individualūs, komandiniai, skaitymo, informacinių technologijų, informacijos paieškos gebėjimai.
     O visi 1-4 klasių mokiniai dalyvavo kino festivalyje „Augu kartu su kinu“. Naujame Kaišiadorių jaunimo centre „Mazgas“ jie žiūrėjo naujausius filmus ir pasakas: „Sunė -  vyriausias pabrolys“, „Trys karalaičiai“ „Sunė prieš Sunę“ ir „Išgelbėti Florą“.
     Mokiniai ugdė ne tik skaitymo, bet ir mandagumo, kultūros, elgesio viešose erdvėse, gyvenimo įgūdžių,  ugdymo karjerai gebėjimus.
     Ši gegužės mėnesio savaitė skirta knygai, teatrui ir kinui. Tai didžiulis patirties, įspūdžių, žinių ir emocijų bagažas augančiam vaikui.

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos