#EnergySmartSTART klasė

     Vasariškai karšta rugsėjo 17-oji buvo puiki suplanuotai edukacinei išvykai į Vilnių. Tądien 6d klasės mokiniai pamokas praleido kitaip.
    Lankėmės atnaujintame Lietuvos geležinkelių muziejuje. Tai moderniausias geležinkelių muziejus Baltijos šalyse, kuris įsikūręs istoriniuose XIX amžiuje pastatytuose Vilniaus geležinkelio stoties keleivių rūmuose. Pasidalinę į 5 komandas, interaktyvių priemonių pagalba susipažinome su geležinkelių istorija. Atlikdami užduotis aplankėme Traukinių, Signalų, Darbo ir kitas stotis. Galėjome pasinerti į traukinio mašinisto darbą, interaktyvių grindų pagalba atverti geležinkelio depo užkulisius, o Panerių tunelio projekcijose sužinoti, kas tyko tunelyje, kai traukiniai sustoja.
    Ne mažiau įspūdžių patyrėme Energetikos ir technikos muziejuje - trumpam tapome #EnergySmartSTART klasės dalyviais,  ieškojome žmogaus santykio su energija, apžiūrėjome generatorius, garo turbinas, klausėmės elektros kuriamų AC&DC dainų, bandėme groti patys… Reikia pripažinti, kad ne mažesnė atrakcija buvo pažintis su Vilniaus senamiesčiu: keliaudami pėsčiomis žavėjomės Aušros vartais, nusifotografavome prie Lietuvos prezidentūros, apžiūrėjome seniausią ir didžiausią Lietuvoje Vilniaus universitetą, pasigrožėjome jau daugiau nei 600 metų gyvuojančiu Senamiesčio lobiu - Stiklių gatve, keliaudami karaliaus Mindaugo tiltu aptarėme prancūzų menininko Saype kūrinį ant Gedimino kalno šlaito. 
      Kelionė traukiniu bei pėsčiomis po Vilniaus senamiestį tapo tikra atrakcija ir galimybe ugdytis gyvenimui reikalingas kompetencijas.

Autorius:
Lina Kasperavičienė

Nuotraukos:
Lina Kasperavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas