Istorija niekada nesibaigia

     Kovo 7 dieną, artėjant vienai iš trijų pagrindinių Lietuvos valstybės švenčių - Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, būrelis Progimnazijos mokinių dalyvavo susitikime su Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarais. Mokiniai istorinėje Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11 – osios salėje, kurioje buvo atkurta Lietuvos valstybės nepriklausomybė, turėjo galimybę iš pirmų lūpų išgirsti pasakojimus apie 1990 – ųjų metų įvykius.
    Susitikime dalyvavo 560 mokinių, atvykusių iš daugiau nei 30 Lietuvos mokyklų. Susitikimo pradžioje mokiniai turėjo galimybę stebėti filmuotą posėdį, kurio metu 1990 m. kovo 11 d. Aukščiausioji Taryba – Atkuriamasis Seimas pasirašė Lietuvos nepriklausomybės atstatymo aktą.
    Sveikinimo žodį susirinkusiems mokiniams ir mokytojams tarė Seimo Pirmininkės pavaduotojas Paulius Saudargas, pabrėžęs, jog istorija nėra ir niekada nebus baigtinis procesas – ji kuriama kasdien prisidedant kiekvienam.
    Susitikime dalyvavę Nepriklausomybės Akto signatarai ir Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos nariai kartu su mokiniais diskutavo šiomis temomis: Mečys Laurinkus – „Sąjūdis – Lietuvos Nepriklausomybės šauklys“, Jonas Prapiestis – „Teisinės sistemos kūrimas“, Irena Andrukaitienė – „Švietimo sistemos kūrimas“, Birutė Valionytė – „Aplinkos apsaugos sistemos kūrimas“, Egidijus Jarašiūnas– „Lietuvos Respublikos Konstitucijos parengimas ir priėmimas“, Audrius Rudys – „Ūkio reforma“. 
  Dėkojame už gražią ir prasmingą Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų klubo iniciatyvą, suteikiančią galimybę mokiniams Lietuvos istoriją skaityti ne iš istorijos vadovėlių, o klausantis istoriją kūrusių žmonių prisiminimų.
    Linkime visiems gražios artėjančios šventės ir kviečiame ŠVĘSTI LIETUVĄ.
 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos