Svarbiausia valstybės institucija atsiveria penktokams

   Vasario 27 dieną 5d klasės mokiniai pilietiškumo, pastabumo, problemų analizės, vertinimo, sprendimo bei kolektyvinio darbo įgūdžius ugdėsi edukacinuose užsiėmiuose Vilniuje.
     Pirmiausiai mokiniai vyko į Lietuvos Respublikos Seimą. Edukacijos metu jie susipažino su Seimo darbo tvarka, diskutavo, dalyvavo vaidmenų žaidimuose, imituojančiuose Seimo posėdį bei Seimo komitetų darbą, aplankė įvairias posėdžių sales, kur inovatyvios erdvės puikiai pasitarnauja parlamentarizmo idėjų sklaidai ir pilietiškumo ugdymui. Lankydamiesi istorinėje Kovo 11-osios salėje ir apžiūrėdami barikadų memorialą šalia Seimo rūmų dar kartą prisiminėme svarbiausius mūsų valstybės istorijos faktus kovose dėl nepriklausomybės.
   Antra edukacijų dalis vyko žvalgantis po Gedimino pilį ir grožintis nuostabiais Vilniaus senamiesčio vaizdais. Vėliau - Žaislų muziejuje, kur mokiniai dalyvavo interaktyvioje edukacijoje „Vaikystė ir žaislai: nuo viduramžių iki pramonės revoliucijos“, aktyviai įsijungė ir atliko užduotis. Be to, daug sužinojo apie vieną iš įdomiausių ir iki šiol mažiausiai tyrinėtų žmonijos praeities krypčių – vaikystės kasdienybę, vaikystės atributų ir jų kaitos istoriją skirtingais laikotarpiais.
   Išvykos metu mokiniai iš arti susipažino su vienos iš svarbiausių valstybės institucijų veikla, dar ilgai diskutavo apie tai, ką reiškia laisvė mūsų gyvenime. Taip pat praplėtė istorinių vaizdinių bagažą, patyrė ilgam atminty išliksiančių įspūdžių.

Autorius:
Lina Kasperavičienė

Nuotraukos:
Lina Kasperavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos