Tamsiausiu metų laiku skamba advento dainos

     Kiekvienais metais advento dainos Progimnazijoje skambėdavo vakare, kai muzikos mokytojas Česlovas Kriščiūnas kviesdavo bendruomenę prisiminti tradicijas, kartu laukti Kalėdų stebuklo Advento vakaronėje. Vakarais visi pavargę arba užsiėmę įvairiais darbais ir vis mažiau klausytojų rasdavo laiko dalyvauti reginyje mokykloje. 
    Šiemet pradedame naują tradiciją, kai advento dainas dainuojame Advento rytmetyje. Dainuojame visi kartu - pilna salė mokinių, mokančių dainų (bent jau priedainių) žodžius ar užesdami akį į asineštus dainų tekstus, mokinių, kurie gali dainuoti ne prasčiau nei scenoje esantis choras. Toks šio renginio tikslas - kultūrinis ugdymas kiekvienam mokiniui: ne stebėti, bet dalyvauti, patirti advento dvasią. Vaikai pripažįsta, kad advento dainų namuose nedainuoja, kad tik tokio renginio metu gali išgirsti kartais keistai skambančius lietuvių liaudies dainų priedainius, tik čia, mokykloje, patys pabando pritarti. Pradžioje nedrąsiai, o paraginus mokinių balsai skamba vis garsiau. Mokytojo Česlovo dėka turime jungtinį chorą: gimnazistus scenoje ir pilną salę nuo jų neatsiliekančių progimnazijos mokinių.
    Taip ir sukasi laiko ratas: rudens darbus užbaigia advento periodas, gamta panyrą į žiemos miegą, katalikiškas pasaulis laukia Kristaus gimimo, o iš progimnazijos išėję mokiniai grįžta į ją jau kaip atlikėjai, nuo scenos žvelgdami į tuos, kurie kažkada sėdės jų vietose. 
           Pavaduotoja Lina Bartkevičienė

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos