Kur tai? Apie ką tai? Kada tai?

     Lapkirčio 13 d. Progimnazijos Aktų salėje vieno mokinio iniciatyva vyko įdomus renginys. Aštuntokas Raigardas Kriugžda  jau nuo mokslo metų pradžios norėjo organizuoti protų mūšį Progimnazijoje. Aštuntokas turi patirties tokiuose renginiuose, o taip pat ir gerą pagalbininką - Kaišiadorių turizmo ir verslo centro gidą Aurelijų Balčiūną. 
     Dalyvauti protų mūšyje "Kaišiadorių kraštas" užsiregistravo 14 5-8 klasių komandų, todėl renginį organizuoti reikėjo dviem srautais: 5-6 klasių (7 komandos) ir 7-8 klasių (7 komandos). Pirmoje dalyje jaunesini mokiniai varžėsi 3 turuose, vyresnieji - 4 turuose. Klausimų būta įvairių: istorinių, geografinių, suktų ir linksmų... Mokiniai susikaupę tarėsi, atsakinėjo ir parodė, kad tikrai nemažai žino apie savo kraštą. 5-6 klasių gurpėje geriausiai sekėsi 5 a klasės komandai "Smegenys" (18,5 taško), atrąją vietą užėmė 5 c klasės komanda "Kas čia daros". Dėl trečiosios vietos reikėjo pakovoti 5 e ir 5 d klasių komandoms, surinkusioms vienodą skaičių taškų (15,5). Po papildomo klausimo trečiąją vietą laimėjo 5 e klasės komanda "Kaišiadoriečiai". Ne ką mažiau intrigos buvo ir vyresniųjų grupėje: dėl pirmosios vietos varžėsi 7 d ir 8 a klasių komandos, surinkusios po 25 taškus. Greičiau atsakę į papildomą klausimą pirmąją vietą laimėjo "Proto bokštai" (7 d klasė), o "Tomas Šalna" (8 a klasė) liko antrieji. Trečiąją vietą užėmė 8 d klasės komanda "Rytojaus ateitis" (23,5 taško). 
     Laimėjusios komandos džiaugėsi Raigardo įsteigtu prizu - picerijos kuponu ir Turizmo ir verslo centro dovanomis. Visi dalyviai gavo pagrindinį prizą - žinių apie savo kraštą. 
      Aštuntoko Raigardo iniciatyva puikiai pavyko: organizuotas ir atsakingas mokinys įgyvendino savo autorinio renginio idėją.  Renginiui pasibaigus jau kyla naujos idėjos - kas toliau?...
                                       Pavaduotoja Lina Bartkevičienė

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos