Minecraft ne žaidimams, o mokymuisi

     Matematika daugumai mokinių sunki pamoka, kurioje reikia daug intesyviai dirbti. Pritaikius šiuolaikines ugdymo priemones matematiką galima paversti smagiu užsiėmimu. Svarbu, kad smagiai besimokydami mokiniai pasiekia gerų rezultatų. Žaidybinėje aplinkoje mokiniai praktiškai taiko matematikos žinias ir dažnai patys nustemba, kad matematika įdomi, o svarbiausia - suprantama. 
     Minecraft education - žaidybinė mokymosi platforma. Daugumai gerai pažįstamoje Minecrafto aplinkoje mokiniai taiko matematikos žinias konstruodami, kurdami žaidybinio pasaulio objektus. 5a ir 5d klasės mokiniai skyriaus „Kampai“ apibendrinimą atliko Minecraft education aplinkoje. Visi tapo konstruotojais: turėjo ne tik išmatuoti, nubrėžti kampus, bet ir sukonstruoti tiltą, pro kurį turėjo praplaukti burlaivis. Tilto statyba nebuvo lengva: teko gerokai paplušėti skaičiuojant konstrukcijos kampus. Teisingai suskaičiavus gaunamas rezultatas - tiltas pastatytas ir burlaivis praplaukia.
     Mokiniams praktinis žinių taikymas labai svarbus - matematika tampa ne abstrakčiu mokslu, o praktinę naudą teikiančiu instrumentu. Minecraft education aplinka padeda  suprasti, kokia svarbi matematika gyvenime. Ir ... mokytis yra smagu.
                                                         Matematikos mokytoja Lina Kačiulienė
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos