"Drugelio širdis" - ugdymas kinu

    Lėtais, lėtais žingsneliais pagaliau atkeliavo pavasaris. Atkeliavo, atnešdamas švelnią šilumą ir ryškėjančias gamtos spalvas aplinkui. Toks gražus gamtos atbudimas - puiki proga pakeisti aplinką ir ugdymo procesą perkelti į netradicines erdves.
    Gegužės 4 dieną psichologė Aida ir socialinė pedagogė Audronė su 17 progimnazijos 5-6 klasių mokinių išvyko į sostinę – į kino filmo „Drugelio širdis" peržiūrą. Pagalbos mokiniui specialistės veda grupinius socialinio emocinio ugdymo užsiėmimus, taigi šio filmo peržiūra – puiki užsiėmimų alternatyva, kitokioje aplinkoje. Lietuvių režisierės Inesos Kurklietytės filme pasakojama istorija apie ypatingą berniuką Juozapą, slepiantį didelę paslaptį. Aktoriai – mokyklinio amžiaus vaikai, labai įtaigiai atskleidžia draugystės ir šeimos vaidmenis kiekvieno vaiko gyvenime. Nuoširdi draugystė, palaikymas padeda nugalėti visas baimes ir sunkumus. Mokiniams filmas labai patiko, didelį įspūdį padarė tai, kad vaidino ir išgyvenimus perteikė jų bendraamžiai. Iš filmo visi išėjo su tikėjimu, kad „draugystė daro stebuklus ir augina sparnus!".
     Gerai praleidę laiką, pasisėmę naujų idėjų, permąstę draugystės sąvokos reikšmę,  įgiję naujų socialinių bei emocinių įgūdžių, mokiniai yra pasiruošę kibti į mokslus.
Psichologė Aida Rakauskienė ir socialinė pedagogė Audronė Bilydienė

Autorius:
Audronė Bilydienė

Nuotraukos:
Audronė Bilydienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos