Geografijos naktis 2022 Kaišiadorių mieste

Balandžio 1 d. vyko tarptautinės „Geografijos nakties šventės 2022“ renginiai, kuriuose dalyvavo 62 progimnazijų mokiniai. 6-8 klasių mokiniai būrėsi į komandas arba renginio užduotis ryžosi įveikti individualiai.
Renginio metu vyko du orientaciniai žaidimai Kaišiadorių mieste. Actionbound programėlės link nurodytų objektų „atvesti“ mokiniai atliko linksmas ir rimtas geografijos užduotis. Kitame žaidime pagal pateiktą nuotraukos fragmentą ieškojo įvairių miesto objektų. Po aktyvių žaidimų veiksmas persikėlė į Kaišiadorių jaunimo centrą „Mazgas“. Čia dalyviai varžėsi Kahoot viktorinoje „Pažink savo miestą“ ir protų mūšyje „Mums patinka geografija“. Šventės pabaigai virėme ukrainietiškus barščius, valgėme ir jais vaišinome centro lankytojus.
Pasaulyje „Geografijos nakties šventės 2022“  renginiai vyko šeštą kartą,  Lietuvoje ketvirtą, o mūsų progimnazijoje antrą kartą. Matant, kaip renginys patinka mokiniams, įsipareigojame, kad jis taps gražia tradicija, skatinančia mokinius domėtis savo miesto ir apylinkų geografija. 
Daugiau informacijos galima rasti Lietuvos Geografų draugijos puslapyje www.lgd.lt/content/„geografijos-nakties-2022
Geografijos mokytoja  Violeta Krikščiūnienė

Autorius:
Geografijos mokytoja Violeta Krikščiūnienė

Nuotraukos:
Geografijos mokytoja Violeta Krikščiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos