Meilė mokslui, o ypač fizikai

Kovo 24 dieną „Jaunojo tyrėjų klubo“ nariai kartu su fizikos mokytoja Skaidrute Žukauskiene bei anglų kalbos mokytoja Lina Lelešiene išvykome į Vilnių.
Vilniaus universiteto teatro salėje stebėjome teatralizuotą mokslo pamoką ,,Alisa mokslo stebuklų šalyje‘‘. Teatralizuotoje mokslinėje pamokoje literatūra ir menas jungėsi su mokslu – fizika, chemija, matematika bei filosofija. ,,Alisa mokslo stebuklų šalyje‘‘ buvo labai įdomus, interaktyvus spektaklis, kurio metu mes ne tik bandėme įminti mokslo paslaptis, bet ir gyvai išvydome cheminių eksperimentų, fizikinių reiškinių demonstracijas  bei diskutavome su dr. Mažena Mackoit Sinkevičiene apie jų veikimo principus.
Mažena yra Fizinių ir technologijos mokslų centro mokslininkė ir Vilniaus universiteto Teorinės fizikos ir astronomijos instituto podoktorantūros stažuotoja, Lietuvos fizikų valdybos narė ir Europos fizikų draugijos „Young Minds“ skyriaus Lietuvoje prezidentė, Pasaulinės kvantinės dienos judėjimo Lietuvos atstovė ir koordinacinio komiteto narė. Ji dėsto Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto studentams, yra Fizikos fakulteto bakalauro baigiamųjų darbų recenzentė ir komisijos narė. Mokiniams geriau žinoma iš mokslo populiarinimo laidos „Mokslo sriuba“, kurioje ji  veda autorinę rubriką „Fizika prie kavos“.
Taigi, pažintis su mokslininke palieko neišdildomą įspūdį. Nekantraudami laukiame kitų mūsų  klubo išvykų, o taip pat  Maženos apsilankymo mūsų progimnazijoje – nes tokį jos pažadą gavome.
8a klasės  mokinė Goda Bartninkaitė

Nuotraukos:
Skaidrutė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos