Žemės diena su eTwinning

  • Paskelbta: 2023-03-22
  • Kategorija: eTwinning
     Pasaulinė Žemės diena minima kovo 20 d. Minėdami šią dieną atlikome įvairias veiklas. Atsakinėjome į apklausų klausimus, sprendėme kryžiažodžius, peržiūrėję video medžiagą analizavome visuotinio klimato atšilimo priežastis, sužinojome, kad didžiausią dalį atliekų dalį sudaro plastikas. Atliktos užduotys padėjo suformuluoti išvadas, kaip kiekvienas iš mūsų galime prisidėti prie gamtos išteklių saugojimo, visuotinio atšilimo mažinimo.
    Mes esame aktyvūs tarptautinio eTwinning projekto „Green revolution“ dalyviai. Mūsų partneriai šiame projekte yra mokiniai iš Turkijos, Bulgarijos, Italijos, Gruzijos, Graikijos. Projekto tikslas yra išsiaiškinti, kas yra klimato kaita, kokios jos pasekmės. Jau įvykdėme nemažai projekto veiklų. Piešėme projekto logo, atlikome mokinių ir tėvų apklausą apie klimato kaitą ir rūšiavimą. Apklausos rezultatai parodė, kad dauguma klasės mokinių yra girdėję apie klimato kaitą, žino, kas yra „šiltnamio efektas“. Įvardijome priemones, kurios padėtų sumažinti visuotinį atšilimą. Viena iš tokių priemonių yra atliekų rūšiavimas, o tai daro dauguma mūsų klasės bendruomenės šeimų. Smagu, kad „Žaliojo taško“ edukacijos, kuriose kartais dalyvaujame, glaudžiai siejasi su projekto veiklomis. Iš antrinių žaliavų gaminome kalėdinius žaisliukus, velykines dekoracijas. Projekto veiklos integruojamos į ugdymosi procesą. Švęsdami Žemės dieną, per lietuvių kalbos pamoką atlikome teksto suvokimo testą „Kaip rinkti ir rūšiuoti antrines žaliavas“. Atlikdami testo užduotis sužinojome, kodėl reikia rūšiuoti atliekas, kokios atliekos į kokius konteinerius turi būti metamos ir t.t.
      Projekte dar laukia nemažai darbų, bet tikime, kad mūsų maži žingsneliai prisideda prie didelio tikslo – Žemės turtų išsaugojimo.
                          3a klasės mokiniai ir mokytoja Jūratė Šimienė

Autorius:
Jūratė Šimienė

Nuotraukos:
Jūratė Šimienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos