Atrask, pažink, mąstyk, kurk

Konferencija „Atrask, pažink, mąstyk, kurk“
  
   Jau trečią kartą Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos pradinio ugdymo mokytojų komanda bendradarbiaudama su Kaišiadorių švietimo ir sporto paslaugų centru, organizavo respublikinę konferenciją „Atrask, pažink, mąstyk, kurk“. Konferencija vyko gruodžio 8 dieną nuotoliniu būdu. Progimnazijos pradinių klasių mokiniai turėjo galimybę stebėti nuotolinę konferenciją.
   Konferencijoje savo patirtimi dalinosi 8 mokytojai ir jų mokiniai. Konferencijos dalyviai skaitė pranešimus, atliko eksperimentus, tyrimus.
   Konferencijoje pranešimus skaitė mokiniai iš Šakių rajono Kudirkos Naumiesčio gimnazijos, Šiaulių ,,Dermės” mokyklos, Vilkaviškio r. Sūdavos pagrindinės mokyklos, Kauno Juozo Grušo  meno gimnazijos, Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos.
  Progimnazijos 3a klasės mokinys Domas Šaka, (mokytoja Jūratė Šimienė) rodė bandymus naudodamas raudonuosius kopūstus, vandenį, actą ir citrinos rūgštelę. Bandymo metu ne tik matėme įvairias reakcijas, bet ir išgirdome paaiškinimus.
    Tos pačios klasės mokinys Matas Mardosas (mokytoja Jūratė Šimienė) atliko bandymą „Centas ant vandens“.
    Progimnazijos 4a klasės mokinės: Goda Barysaitė, Aistė Radzevičiūtė, Rugilė Mecelytė, Gustė Plančiūnaitė. Emilija Markevičiūtė, Skaistė Žemaitytė pristatė mokinių vykdytą projektą „Mes gamtoje. Patyriminė - kūrybinė veikla“ (mokytoja A. Paulauskienė). Mokinės kalbėjo apie gamtos išsaugojimą, atliko įvairius stebėjimus, tyrinėjimus, darė išvadas, gamino nuostabius darbelius.
    Progimnazijos 3c klasės mokinė Deimilė Ramanauskaitė (mokytoja Daiva Matačiūnienė) pristatė 4 bandymus su vandeniu, kurie padėjo išsiaiškinti dažų tirpumą šaltame ir karštame vandenyje, monetų išsilaikymą vandens paviršiuje, atliko bandymą su cinamonu, parodė kaip kiaušinis neskęsta sūriame vandenyje. Mokinė padarė išvadas po kiekvieno bandymo ir jomis pasidalino su klausytojais.
    Džiaugiamės, kad mokyklose mokosi smalsūs, aktyvūs, darbštūs ir kūrybiški mokiniai, kurie noriai dalinasi savo patirtimi, atradimais su kitais mokiniais.
 
Mokinių pranešimai
 
                                                                 Loreta Statkutė

Autorius:
Loreta Statkutė

Nuotraukos:
Loreta Statkutė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos