Nuo įstatymų kūrimo iki bendrystės

     Kovo 13 dieną mes, Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijos 7-8 klasių mokinių komiteto atstovai, važiavome į ekskursiją Vilniuje, lankėmės Lietuvos Respublikos Seime ir Balsių progimnazijoje.
    Seime kartu su gidu aplankėme pirmuosius, antruosius bei trečiuosius rūmus, vaikščiojome po posėdžių dabartinę ir istorines sales, galėjome gyvai stebėti Seimo darbą, netgi buvome kovo 11-osios Akto pasirašymo salėje, kur aktyviai dalyvavome gido inicijuotame vaidmenų žaidime apie tai, kaip gimsta įstatymai. Buvo iššūkis argumentuotai apginti savo nuomonę, bet tuo pačiu ir labai smagu. Vėliau pasveikinome seimo narį Paulių Saudargą su gimimo diena ir įteikėme jam simbolišką dovaną-šokoladą „Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė‘24“ ir pakvietėme apsilankyti mūsų mieste.
     Po aktyvaus turo po Seimą vykome į Balsių progimnaziją, kur buvome be galo šiltai sutikti jų mokinių komiteto narių. Susėdę susipažinome, diskutavome apie iššūkius bei sėkmes, problemas bei džiaugsmus, su kuriais tenka susidurti. Vėliau šeimininkai mums aprodė savo mokyklą. Mokykla ir mokinių svetingumu likome sužavėti. Tikimės ir toliau palaikyti ryšį su Balsių progimnazija, o balandžio mėnesį laukiame jų svečiuose pas mus!
          Už šaunią ekskursiją dėkojame mūsų kuratorei Linai Kasperavičienei.

Autorius:
Gabija Blažytė, 8d ir Ula Girdžiūtė, 8c

Nuotraukos:
Lina Kasperavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos