Rūpinamės gamta, puošiame aplinką

    Kiekvieną pavasarį su nekantrumu laukiame sugrįžtančių iš šiltųjų kraštų paukščių, paukštelių. Džiugu išgirsti miškuose čiulbančius paukštelius, o dar smagiau žinoti, kad grįžę sparnuočiai ras daug naujų namų – jiems skirtų inkilų.
   Balandžio 12 d. Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazjjos 4c klasės mokiniai kartu su mokytoja Daiva Matačiūniene dalyvavo Kaišiadorių rajono savivaldybės organizuotame ,,Inkilų alėjos" atidaryme. Mokiniai dalyvavo eisenoje link Inkilų alėjos, gėrėjosi pagamintais nuostabiais inkilais paukščiams,  susipažino  su šikšnosparniu ir net jį paglostė! Mūsų pagamintas inkilas buvo pakabintas Inkilų alėjoje, kuri atlieka ne tik tiesioginę funkciją, bet ir papuošia kaišiadoriečių mėgiamą pasivaikščiojimų vietą šalia Girelės miško.
    Mokiniai į mokyklą grįžo pilni įspūdžių ir su dar didesniu noru ne tik žodžiais, bet ir darbais mylėti ir saugoti gamtą.
   Dėkojame Kaišiadorių rajono savivaldybės merui Šarūnui Čėsnai, mero patarėjai  Viktorijai Kanapinskaitei ir visai komandai, už bendruomenišką iniciatyvą ir kvietimą dalyvauti!

 

Autorius:
Daiva Matačiūnienė

Nuotraukos:
Daiva Matačiūnienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos