Progimnazijos teritorijos apželdinimo akcija

    Jau ne vienerius metus progimnazijos biologijos mokytoja Janina Krutkevičienė, vykdydama tradicines Gamtamokslinės mokyklos edukacines veiklas, aktyviai bendradarbiauja su Pravieniškių girininkijos girininku Sauliumi Mitkumi. Mokytoja kartu su mokiniais dalyvauja miško sodinimo ir inkilų kėlimo akcijose, įvairiose talkose bei edukaciniuose užsiėmimuose.
     Mokytojos Janinos iniciatyva balandžio 10 d. įvyko dar viena akcija, kurios metu mokiniai turėjo paskaičiuoti, išmatuoti ir pasodinti eglaite progimnazijos teritorijoje. Mokiniai kartu su grininkais aiškinosi, kokiu atstumu sodinti medelius, kiek jų reikia tokiai teritorijai apželdinti, koks reikiamas gylis, vandens kiekis. 
    Tą dieną į progimnazijos pastato Girelės gatvėje esančią teritoriją susirinko gausus talkininkų būrys. Čia vos per valandą jaunieji talkininkai su progimnazijos direktoriumi Rojumi Šadursku ir pavaduotoju ūkiui ir bendriesiems reikalams Vitalijumi Bauru sugebėjo pasodinti net 141 medelį. Talkoje dalyvavo 3c klasės mokiniai kartu su savo mokytoja Edita Rulevičiene ir mokytojos padėjėja Neringa Miliukaite bei 8d klasės moksleiviai kartu su mokytoja Janina Krutkevičiene. Pamatę, kad kieme šitoks sujudimas, į pagalbą talkininkams atėjo ir VDM lankantys pirmokėliai kartu su mokytojo padėjėja Sandra Čižiene. Girininkai atvežė eglučių sodinukus, įrankius ir paaiškino, kaip medelius teisingai sodinti. Prie kiekvieno moksleivio priėjęs girininkas Saulius rodė, kaip sodinuką reikia laikyti, kaip įminti eglutės šaknis, kad jie prigytų. Eglė - nelepus miško medis, tad nesunkiai prisitaiko prie natūralių gamtos sąlygų, todėl tikimės, kad visų mūsų kartu pasodinti sodinukai sėkmingai prigis ir po kelerių metų galėsime džiaugtis užaugusiomis eglaitėmis. Dar smagiau bus žvelgti į jas žinant, kad prie to augimo ir mes visi kartu prisidėjome.
    
Dar kartą dėkojame Pravieniškių girininkijai už šauniai organizuotą medelių sodinimo akciją ir ilgalaikį bendradarbiavimą.

           Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rita Žukauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos