Atrask save energetikoje

  • Paskelbta: 2024-04-19
  • Kategorija: STEAM
     Balandžio 17 d. progimnazijos 7 klasių  mokiniai dalyvavo interaktyvioje pamokoje „Atrask save energetikoje“. Pamoka vyko Lietuvos energetikos ir technikos muziejuje, o ją vedė žinių viktorinos „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ vedėjas Robertas Petrauskas ir #EnergySmartSTART edukacinių programų vadovė Vaiva Rutkauskaitė. Pamokoje buvo pristatytos  įdomybės apie energetikos sektorių, kalbėta tvarumo tema.
   Energetikai papasakojo, kaip gaminama energija ir kaip ji atkeliauja iki mūsų namų, kaip būti išmaniu vartotoju ir kodėl paukščiai gali tupėti ant elektros laidų. Sužinojome  apie  atsinaujinančių energijos šaltinių: vėjo energijos, saulės energijos, bioenergijos  eksploatavimą ir perspektyvas Lietuvoje. 
    Kokių profesijų atstovai dirba energetikos sektoriuje, kokių reikia savybių, kuo patrauklios šios profesijos  pristatė Kauno HE, ,,Ignitis grupės"  profesionalai.
    Po pamokos muziejaus gidai organizavo ekskursiją po Virsmų salę. Sužinojome, kaip veikia generatorius, o taip pat apie  saulės, vėjo, vandens ir branduoline energiją, apie elektros energijos vartojimą ir perdavimą.
   Vėliau dalyvavome  mokslo mugėje, kurioje  išbandėme  Van de Graffo generatorių, prisilietėme prie žaibo, bandėm pagaminti elektros energijos, išbandėm inercijos dėsnį, nagrinėjom šviesos reiškinius. Stebėjome  įspūdingą muzikinį pasirodymą su didžiausiomis Tesla ritėmis Baltijos šalyse.
  

 

Autorius:
Skaidrutė Žukauskienė

Nuotraukos:
Skaidrutė Žukauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos