Kuriame pasaką su rašytoju Dainiumi Šukiu

     Progimnazijoje neaprėpiamu greičiu įsibėgėja pradinių klasių mokinių skaitymo skatinimo renginių maratonas. Susitikimai su knygų vaikams autoriais viena iš pagrindinių mokinių skatinimo skaityti priemonių.
   Balandžio 24 dieną progimnazijos 1e ir 3a klasės mokiniai su mokytojomis Jūrate Šeškevičiene ir Renata Sausaitiene keliavo į susitikimą su knygų vaikams rašytoju ir iliustratoriumi Dainiumi Šukiu, kuris vyko Kaišiadorių viešojoje bibliotekoje. Gal ne visi vaikai mėgsta skaityti, bet šiandienos susitikimas įrodė, kad klausyti, kurti ir fantazuoti jiems labai patinka. Humoro jausmo nestokojantis rašytojas, paprastai, liaudiška kalba, nebijodamas aštresnių kasdienių žodžių, susitikimą su vaikais pradėjo pasakojimu apie savo vaikystę, pirmus įspūdžius mokykloje ir mylimą močiutę, kuri padovanodama akvarelinių dažų, padėjo jam pamėgti piešimą.
     Toliau sekė kūrybinių įkvėpimų istorijos, rašytojas pasakojo vaikams, kaip iliustruoja savo rašytas knygas, kas jam sekasi labiausiai. Mokiniams labai patiko įdomi rašytojo istorija apie katiną, jo pirmąją meilę ir kuris norėjo išmokti skaityti ir rašyti. Kartu su autoriumi jie kūrė pasaką be scenarijaus. Mokinių veiduose spindėjo šypsena, klegėjo juokas, per kraštus liejosi entuziazmas, kūrybinės mintys. Tikėkime, kad ir iš jų būrio gims šios kartos rašytojų.

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos