Progimnazijos svečiai iš Dzūkijos krašto

     Balandžio 18 dieną progimnazijoje vyko renginys „Tyrėjų akademija“, kuriame dalyvavo ne tik Kaišiadorių rajono ugdymo įstaigų komandos, bet ir svečiai iš Kauno pradinės mokyklos „Varpelis“ ir Alytaus mokyklos - darželio „Drevinukas“.
   „Drevinukas“ atvyko pilnu autobusu mokinių. Vieni jų dalyvavo akademijos renginyje, na o kiti, lydimi savo mokyklos socialinės pedagogės Ritos bei progimnazijos bibliotekininkės Rasos turėjo gerą laiką: keliavo Kaišiadorių miesto takais, grožėjosi miestu, Algirdo Brazausko parku, Kaišiadorių katedra, Teofiliaus Matulionio paminklu bei aikšte. Laiką leido žaidimų aikštelėse, lankėsi Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazijoje, Kaišiadorių rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Čia juos pasitiko bibliotekos darbuotojos, supažindino su bibliotekos erdvėmis, priminė, kad Kaišiadorys 2024 metais yra kultūros sostinė. „Drevinuko“ trečiokai turėjo prisiminti, o kada gi Alytus buvo kultūros sostine? Mokiniai puikiai  žinojo, kad jų miestas kultūros sostine buvo 2022 metais. Bibliotekos darbuotojos pakvietė svečius sudalyvauti viktorinoje „Knygos, virtusios filmais“. Viktorinos nugalėtojų laukė Kaišiadorių krašto dovanos.
     Nors Kaišiadorių miestas daug mažesnis už Alytų, bet svečiai čia atrado tai, ko neturi savo mieste. Pavargę, bet laimingi išvyko į Dzūkiją.

Autorius:
Rasa Rimkuvienė

Nuotraukos:
Rasa Rimkuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos