Sukursiu, pagaminsiu ir galbūt skrisiu

Šiais metais Dariaus ir Girėno skrydžiui per Atlantą sukanka 90-metų. Pagerbiant lakūnų skrydį A.Vajulavičius su valtimi „Lituanica“ įveikė Atlanto vandenyną, o progimnazijos mokiniai minėdami šiuos žygdarbius dalyvavo stovykloje „Kelionė su Lituanika“.

Pirmą dieną susirinkę stovyklautojai susipažino, susikrovė „lagaminą“ stovyklos veikloms: kad būtų smagu ir gera bendrauti, sukūrė stovyklos taisykles, šūkį, stovyklos plakatą, vėliau žaidė aktyvius žaidimus, kūrė A.Vajulavičius valtį origami metodu, ArcGIS programoje - interaktyvų žemėlapį žymėdami keliautojo maršrutą.

Antra diena buvo skirta Dariaus ir Girėno skrydžio istorijai prisiminti. Mokiniai aplankė Vytauto Didžiojo karo muziejaus "Lituanicos" ekspoziciją, klausėsi gido pasakojimo apie skrydį ir dalyvavo edukacinėje programoje „Lituanicos“ skrydis per amžius atminty". Kiekvienas galėjo į rankas imti planšetinį kompiuterį ir stebėti pilotų dialogus, krautis daiktus į lėktuvą, užvesti „Lituanicos“ variklį ir skristi per vandenyną. Toliau kelionė tęsėsi Lietuvos aviacijos muziejuje: vaikai prisilietė prie „Lituanicos“ lėktuvo replikos, apžiūrėjo lauko ekspoziciją ir visas žinias, įgytas edukacinėse veiklose, įtvirtino išbandydami skrydžio imituoklį.

Trečią dieną lankėme Marijampolės "STEAM" centrą. Dalyvavome Ne tik sukursiu, bet ir pagaminsiu! 3D objektų modeliavimo veikloje, piešėme 3D pieštukais ir kūrėme skaitmeninius stilizuotus piešinius, naudodami grafinio piešimo planšetes. Po pietų susipažinome su Marijampolės senamiesčiu, aplankėme Poezijos parką.

Ketvirta diena buvo skirta praktinėms veikloms su 3D pieštukais: pasimokę STEAM centre mokiniai daug drąsiau kūrė savo 3D darbus: akinius, mėgstamus personažus, pakabukus, padėkliukus ir žaisliukus.

Paskutiniąją stovyklos dieną apibendrinome, įtvirtinome tai, ką sužinojome ir išmokome: įgyvendinome tikslą - sukurti "Lituanica" modelį naudojant 3D pieštukus. Dirbome kantriai ir atsakingai. Didžiuojamės - vasaros kelionė su „Lituanica“ pavyko, savo darbais papuošime progimnazijos erdves.

Stovyklos vadovė matematikos mokytoja Lina Kačiulienė ir istorijos mokytoja Violeta Prokarenkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos