Adventas. Kūčios. Kalėdos

Laukdami gražiausių metų švenčių "Drugelių" grupės vaikai kartu su mokytoja ir padėjėja kepė kūčiukus.

Vakarinės žvaigždės kviečiami lietuviai jau daug šimtmečių  pagarbiai sėdasi prie Kūčių stalo. Kiekviena šeimininkė kūčiukus kepa kitaip – didesnius, mažesnius, su aguonomis ar be jų. O ir vadina labai skirtingai: prėskučiai, šližikai, kleckučiai. Laikantis tradicijų, kūčiukus reikėtų kepti patiems Kūčių dieną ar išvakarėse, nes tik pagamintas namuose, pačių rankomis, šis patiekalas įgauna prasmę.  

Kūčiukų kepimo metu vaikai patys minkė jau užmaišytą  mokytojos tešlą, kočiojo, formavo ir sudėjo juos kepti. Kol kūčiukai kepė, su vaikais kalbėjome apie Kūčių tradicijas: kaip puošiame stalą, kiek ir kokių valgių dedame ant jo, susipažinome su Advento laikotarpio tradicijomis, kalbėjome apie artėjančių švenčių prasmę, laukimą. Vėliau iškeptus kūčiukus ragavome, džiaugėmės savo gebėjimais, vaikai patyrė teigiamų ir prasmingų emocijų. Kūčiukų kepimas yra nuostabus vaikams potyris, kurio metu sukūrėme kalėdinę nuotaiką kiekvieno vaiko širdelėje.

Autorius:
Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Živilė Gibatė-Matiukienė

Nuotraukos:
Živilė Gibaitė-Mtiukienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos