Iš progimnazijos į M.Mažvydo bibliotekos lobynus

     Progimnazijos biblioteka – informacijos centras organizuoja kokybišką ir kryptingą kultūrinę pažintinę veiklą progimnazijos mokiniams. Balandžio mėnesį visi progimnazijos  penktokai lankėsi Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje.
      Visi penktų klasių mokiniai turėjo galimybę pabuvoti didžiausioje Lietuvos bibliotekoje, sužinoti jos istoriją. Penktokai pamatė iš senų knygų sukurtą instaliaciją, užsuko į įrašų studiją, aplankė įvairias skaityklas, kuriose galima dirbti ir mokytis. Jie sužinojo, kad kiekvienos knygos, laikraščio, žurnalo ar dokumento vienas egzempliorius turi būti padovanotas Nacionalinei bibliotekai, kad būtų išsaugotas ateities kartoms.
    Ši biblioteka nepriminė įprastos bibliotekos, kurioje yra tik daug lentynų ir daug knygų. Čia tarsi kultūros ir saviraiškos centras. Kiekvienas aukštas skirtingas: vitražai, paveikslai, kūrybinės dirbtuvėlės „Pats sau“. Ne vienas mokinys sakė, kad būtinai dar sugrįš į šią biblioteką, o jei studijuos Vilniuje, tai ateis čia mokytis.

Rūta Radavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos