Šaškių sidabro medalis jau progimnazijoje

    12 progimnazijos 1- 3 klasių mokinių pirmąjį vasario savaitgalį Šakiuose dalyvavo Lietuvos vaikų šaškių čempionate. 80 dalyvių varžėsi dėl medalių ir patekimo į Baltijos šalių pirmenybes dviejose amžiaus grupėse.
     Vaikų iki 10 metų grupėje mergaičių tarpe trečiokė Greta Šėperytė pelnė 9 taškus ir užėmė aukštą penktąją vietą, už savęs palikusi 10 mergaičių. Berniukų tarpe antrokas Dairas Surgautas surinko 9 taškus, trečiokas Domas Sabaliauskas pelnė 7 taškus, o antroko Jorio Garliausko sąskaitoje - 6 taškai. Visi jie užėmė vietas antroje lentelės pusėje. Čia iš viso varžėsi 33 jaunieji šaškininkai.
    Vaikų iki 8 metų grupėje mergaičių tarpe šauniai pasirodė pirmokė Liepa Čiumbaraitė. Į priekį Liepa praleido tik šakietę, surinko 9 taškus iš 14 galimų ir pelnytai užėmė antrąją vietą. Tai puikus LIEPOS ČIUMBARAITĖS pasiekimas. Nedaug nuo prizininkių atsilikę pirmokės Milda Tomkutė ir Luka Didjurgytė užėmė atitinkamai penktąją ir šeštąją vietas. Kukliau sekėsi pirmą kartą tokio rango varžybose dalyvavusiai Emai Pečkytei. Berniukų tarpe geriausiai sekėsi Faustui Janiuliui, surinkusiam 9 taškus. Tašku mažiau pelnė Domantas Jurevičius, o Joris Barysas surinko 7 taškus. Progimnaziją dar atstovavo Gustas Čiumbaras. Lietuvos čempionatas mūsų šaškininkams buvo puiki praktika siekiant aukštesnių rezultatų, gaila tik, kad dėl ligos negalėjo dalyvauti keletas gabių mokinių.
Nuotraukose matome akimirkas iš čempionato.
                                                                                          Romualdas Urmilevičius

Autorius:
Romualdas Urmilevičius

Nuotraukos:
Rita Šiugždaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos