Tolentiška mokykla - saugi visuomenė

    Pavasariui įsibėgėjant jau antrus metus iš eilės su mokiniais traukiame į Lietuvos pajūrį. Pasigrožėti Baltijos bangomis – pagalvojote? Anaiptol! Į Klaipėdą vykstame intensyviai dirbti.
    Klaipėdos universiteto pedagogikos katedros tolerancijos ugdymo tyrimų laboratorija šiais metais organizavo jau 11 – ąją mokininių mokslinę konferenciją „TOLERANTIŠKA MOKYKLA – SAUGI VISUOMENĖ“. Suvokdami tolerancijos svarbą, o taip pat žinodami, kiek laiko ir pastangų skiriame Progimnazijoje, aiškinant mokiniams, kaip svarbu kiekvienam nepaisant turimų skirtybių jaustis saugiai ir gerai, nusprendėme jungtis prie konferencijos. Šiais metais į Klaipėdą skaityti pranešimo „Kaišiadorių Vaclovo Giržado progimnazija – mokykla KIEKVIENAM“ vyko Gabrielė Janonytė ir Raimonda Zaksaitė, 7d klasės mokinės. Iš viso konferencijoje buvo galima išgirsti 27 skirtingų mokyklų pranešimus. Darbas vyko trijose sekcijoje, kuriose pranešimų klausė ir vertino kompetentingos komisijos. Mūsų Progimnazijos mokinės dirbo I sekcijoje, kurioje vertinimo komisijos pirmininkės pareigas ėjo doc. dr. Julija Melnikova. Šaunuolės merginos, energingai pristačiusios pranešimą, drąsiai atsakiusios į visus komisijos pateiktus klausimus laimėjo „Originaliausio pranešimo“ nominaciją.
    Visus konferencijos dalyvius labai sužavėjo ir „užkrėtė“ tvirtybe ir pozityvumu svečių Tomo Vilucko ir Jolitos Viluckienės pranešimas „Negalios fenomenas: tarp panašumo ir skirtumo“. Visišką fizinę negalią nuo vaikystės turintis Tomas pakerėjo trykštančiu ryžtu ir noru džiaugtis gyvenimu. Taip pat sužavėjo savo pasiekimas: baigęs vos 5 klases, šiandien Tomas yra portalo „Laikmetis.lt“ vyriausias redaktorius, rašytojas ir publicistas.
    Pavargę, tačiau pasisėmę naujų žinių ir idėjų, suradę naujų draugų ir įkvėpimo džiaugtis kiekviena diena, pamoję jūrai, vėlų vakarą grįžom namo.
    Pabaigai norime priminti, jog mūsų Progimnazija - tai mokykla kiekvienam.
 
                                            Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Autorius:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nuotraukos:
Miglė Balčiūnaitė - Kazanavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos