Atsakomasis VDU prorektorės vizitas

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2023-05-16
  • Kategorija: Aktualijos
     Gegužės 16 dieną vykusio atsakomojo VDU studijų  prorektorės Simonos Pilkienės, kanclerio pavaduotojos Ilonos Tandzegolskienės-Bielaglovės ir Švietimo akademijos vyr. specialisto Povilo Urbšio vizito metu aptartos ugdymo plano galimybės.
    Kalbantis apie konkrečias veiklas, kurias Progimnazija galėtų įgyvendinti bendradarbiaudama su VDU, išryškėjo keletas pagrindinių sričių: įtraukusis ugdymas, gabiųjų ugdymas, STEAM ugdymas bei lyderystė. Progimnazija galėtų naudotis VDU  rengiamomis programomis, supažindinti mokinius su turimomis laboratorijomis, VDU studentai galėtų būti mentorias, atlikti moklsinius tyrimus.
     VDU didelį dėmėsį skiria gabiųjų ugdymui. Jau ketverius metus VDU Švietimo akademijoje Kaune ir Vilniuje vykdoma tarptautinė programa, skirta gabių vaikų ugdymui. Ją inicijuoja Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) kartu su partneriais iš Izraelio. „Gifted“ – tai specialios programos intelektualiam bei emociniam gabių vaikų gebėjimų ugdymui ir profesionali IQ testavimo metodika, pagal kurią nustatomas vaiko intelekto koeficientas, siekiant parengti individualų ugdymo planą kiekvienam, atsižvelgiant į jo gebėjimus. VDU kviečia ir Kaišiadorių mokinius dalyvauti programoje https://svietimas.vdu.lt/skelbiamas-priemimas-i-tarptautine-programa-gabiu-vaiku-ugdymui-2/
     Vizito metu aptarti kertiniai bendradarbiavimo principai, o bendradarbiavimo sutarį planuojama pasirašyti rugsėjo 1 dieną. 
Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos