Mokytojų vizitas parodoje Mokykla 2022

  • Paskelbė : Lina Bartkevičienė
  • Paskelbta: 2022-03-31
  • Kategorija: Aktualijos
       Kovo 30-31 d. Litexpo parodų centre tradiciškai vyksta paroda, skirta švietimo įstaigų bendruomenėms. Šių metų pagrindiniu parodos akcentu tapo tema „pokyčiai“. Ar pokyčiai švietime kada nors baigsis? Ar mes iš tiesų nustojame mokytis? Kaip atrodys švietimas ateityje? Atsakymų į šiuos klausimus ieškoti vyko grupė progimnazijos mokytojų. 
       Lankantis parodoje „pokyčiai“  ir švietimo kryptys buvo akivaizdžios - skaitmeninis turinys, interaktyvumas, technologijos. Šia linkme keliauja pasaulis. Lankydami parodos dalyvių stendus progimnazijos mokytojai galėjo pasitikrinti, ką turime ir išmanome, o ko labai norėtume, apie kokius technologinius sprendimus galime pradėti svajoti. Žvlegdami į mokyklų prisistatymus domėjomės ir labai praktiškais, mums aktualiais dalykais - mokyklinėmis uniformomis. Kokios gražiausios, patogiausios, kaip jos reprezentuoja mokyklos viziją.
       Daug dėmesio šių dienų kontekste parodoje skiriama karybai, sienų apsaugai. Lietuvos kariuomenės stendas kvietė susipažinti su moderniausia įranga ir ją išbandyti. Ne tik mus, bet ir kariūnus nustebino socialinės pedagogės Audronės taiklumas: „Jūs esate šeštas taip taikliai šaudantis žmogus per visą dieną, o diena jau į pabaigą“ - pastebėjo kariškis, kvietęs parodos dalyvius išmėginti taiklumą. 
      Į parodą Litexpo mokytojus vykti motyvavo psichologo Karlo Rogerso žodžiai: „Žmogus yra išsilavinęs tik tada, kai moka mokytis ir keistis“. Progimnazijos mokytojai, norintys mokytis ir keistis, turėjo dar vieną galimybę prisijaukinti pokyčius, tobulėti ir puikiai praleisti laiką parodoje „Mokykla 2022“. 
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Lina Bartkevičienė

Nuotraukos:
Lina Bartkevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos